A franciaországi Golf du Médoc Resortban került megrendezésre a 2019-es Klubcsapat Európa Bajnokság. Az eredetileg háromnaposra tervezett stroke play versenyt a heves esőzések miatt a versenybizottság kétnaposra módosította, így csapatunknak volt ideje akklimatizálódni a 6350 méter hosszú Par 71-es pályán.

Az első napon Závaczki Bálint +1-es körének, valamint Szeberényi Máté +6-os körének köszönhetően csapatunk a 13. pozícióba került, ami a rendkívül erős mezőnyt és nehéz pályát tekintve igencsak kecsegtetőnek tűnt. A második napon még az első napi játékra is sikerült rátenni egy lapáttal: Szeberényi Máté 71-el (even Par), Rózsa Dávid pedig 75-tel (+4) abszolválta a 18 szakaszt, így a 12. pozícióban zárt csapatunk, összességében Par felett 11 ütéssel, a 4 beszámított eredmény alapján.

Az egyéni versenyben Závaczki Bálint és Szeberényi Máté a T24. helyen, míg Rózsa Dávid a T46. helyen zárt a 47 pluszos hcp-s játékost felvonultató, 75 fős mezőnyben.

A versenyt -6-os összesítéssel a City of Newcastle Golf Club csapata nyerte meg, ám csapatunk az előzetes hcp rangsor alapján elfoglalt 22. helyezéséhez képest hatalmasat lépett előre és gyönyörű sikert ért el.

Az eredményekért kattintson a linkre.