Pannóniás sikerek szerte Európában

Az elmúlt hetek igen eseménydúsan teltek a Pannónia versenyzői számára, Európa különböző pontjain rendre felbukkantak Klubunk színeit képviselő golfozók. Július elején Meznerics Gergely az Ukrán Nyílt Bajnokságon szerepelt kiválóan, majd kiegészülve Magyar Krisztiánnal, Sátori Ferenccel és Zilahy Csabával, a Cseh Mid-Amatőr Nyílt Bajnokságon indult. Ez utóbbi verseny Csabának sikerült a legjobban, az első két napot követő Cut-ot teljesítve harmadik napi remek, 75-ös körének köszönhetően 20.-ként végzett egy nagyon kemény mezőnyben. Közben az Osztrák Junior Nyílt Bajnokságon Stöllinger Viktor állt elütőre, remek három napot teljesítve kategóriájában a 6. helyen zárt. A 147. The Open Championship-et mintegy felvezetve két ifjú tehetségünk, Jaczkovics Emma és Závaczki Bálint a The Junior Open-en állt elütőre. Emma értékes tapasztalatokat gyűjtött és tisztesen helytállt, a CUT ezúttal Neki nem sikerült, Bálint viszont ismét jelezte, hogy a legnagyobb színpadon is helye van: T13.-ként (71-73-71) a magyar golf egyik legszebb eredményét érte el a Junior Open-ek történetében.

A fiatalok további élményekkel gazdagodhattak, hiszen a helyszínen követhették az elmúlt évek legizgalmasabb Open Championship-jét, mely hazánkban először volt élőben műsoron a Golf Channel-nek köszönhetően.

A júliusi „Európa-turnénak” még nincs vége, további izgalmak következnek a European Young Mastersen, melynek ezúttal Norvégia ad otthont. A Pannónia Junior Akadémia 3 játékost ad a mezőnynek, Szántó Sáráért, Czernecki Lauráért és Závaczki Bálintért szoríthatunk, míg szenior hölgy játékosaink a nagy múltú Marisa Sgaravatti csapatbajnokságon vesznek részt Ausztriában.

Legjobb versenyzőink hiányában mi sem csüggedünk, vasárnap érkezik a GolFiesta-Accent Hotels Tour júniusban elmaradt fordulója, egyéni stableford játékformában, hcp minősítő versenykörben, reményeink szerint kedvezőbb időjárási feltételek mellett, mint júniusban.

Jó játékot kívánunk mindenkinek!