A Challenge véget ért!

Rendkívül szeles, hideg szombat reggelen teltházzal, 75 fővel rajtolt el az idei Challenge Tour utolsó fordulója. Az összes résztvevőnek óriási elismerés, hogy ilyen körülmények között is végigjátszották a 18 szakaszt, sőt, nagyon szép eredmények születtek.

Az éves összetett versenyben sok nyitott kérdés volt, hiszen egyik kategóriában sem lehetett 5 forduló után tisztán látni a végső győztes kilétét. A körülmények azonban a bruttó kategória sorsárára nagy hatással voltak, Ralph Müllernek és Meznerics Gergelynek +1-es eredményt kellett volna játszania ahhoz, hogy összetettben megelőzzék Csányi Olivért. Ez ugyan nem sikerült, Ralph Müller azonban a 6. forduló bruttó első helyével vigasztalódhatott. A „Nettó A” kategóriában teljesen nyílt volt a verseny, az összesített végeredmény alapján négyen is 5 ütésnél kevesebb hátránnyal zártak Csányi Olivér mögött, aki így az idei Klubbajnokság és a Challenge Tour bruttó kategóriájának győzelme után a Nettó A kategóriát is bezsebelte! A záró forduló legjobb eredményét elérő Molnár Mihály 40 ponttal nyerte a kategória első díját, ezzel a Yacht Club Hungary értékes voucher-ével lett gazdagabb a többi kategória győzteséhez hasonlóan.

Nettó B kategóriában Oravecz Orsolya egész évben vezette a Tour-t, azonban Weng Jin Xing-nek csupán 3 lejátszott köre volt a maximális négyből a tegnapi napot megelőzően, a szombati eredményével pedig átvette a vezetést. Weng kiválóan időzített, akkor vezetett először, amikor a legfontosabb volt, a legvégén.

A junioroknál is az utolsó fordulóra maradt a döntés, Szántó Sára hcp javítással koronázta meg 2016-os szezonját és csupán 4 ponttal előzte meg összetettben Zsoldos Botondot.

Szombaton nem csak a Challenge Tour soros fordulóját és az éves összetett versenyt díjaztuk, hanem a 32 fordulós szerdai Pannónia-Golf USA Klubnap legjobbjait is kihirdettük.

Az egész éves teljesítmény alapján duplázott Garami István (Bruttó, Nettó A) és Szakszon József (Nettó B, Longest Drive), Nguyen Van Tho (Nettó C) és Sátori Ferenc (Nearest to the pin) pedig 1-1 kategóriát gyűjtött be. A győztesek a GOLF USA jóvoltából (Callaway bag-ek, Odyssey putter-ek és egy driver) értékes ajándékok boldog tulajdonosai lettek.

A végére egy kis statisztika.. 
6 fordulóból állt idén a Challenge Tour és minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendtünk, minden korábbi látogatottsági rekordot megdöntöttünk és értékes ajándékokkal díjaztuk a Pannóniát választó játékosokat. A meghirdetett 6 fordulóból 4 teltházas versenyünk volt, a lebonyolítási formának köszönhetően pedig az utolsó pillanatig teljesen nyílt, izgalmas versenyt bonyolítottunk az április 23-ai nyitó fordulótól egészen a november 5-i záró eseményig.

Jövőre még több kategóriával és további meglepetésekkel várunk minden challenger-t!